UA / RU
Підтримати ZN.ua

Готуємо «миколайчики»: смачні та прості рецепти

До Дня святого Миколая традиційно печуть солодке печиво.

19 грудня відзначають День святого Миколая. До свята традиційно готують домашні ласощі. Медові пряники також відомі як миколайчики є одним з символів Дня святого Миколая. Приготувати смачні миколайчики можна вдома за простими рецептами.

Традиційні миколайчики

Інгредієнти:

Глазур:

Приготування:

  1. Змішати борошно, цукор, мед та корицю. Додати до отриманої маси яйця, сметану, вершкове масло.
  2. Погасити соду оцтом, додати до тіста.
  3. Тісто вимішувати до однорідної консистенції.
  4. Покласти тісно до миски, накрити рушником, поставити в холодильник на одну годину.
  5. Дістати тісто, розкатати його завтовшки 0,5 см.
  6. Формами вирізати печиво.
  7. Дістати лист для запікання, змастити його оливковою олією.
  8. икласти печиво на лист, випікати у духовці 5-7 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Для приготування глазурі збити яєчні білки, поступово додаючи до них цукрову пудру. Збивати їх до консистенції густої сметани.
  10. За бажання додати до глазурі харчові барвники.
  11. Прикрасити печиво.

Імбирні миколайчики

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Просіяти борошно, додати мелений імбир, корицю, гашену оцтом соду.
  2. Змішати масло з цукром, розтопити на водяній бані, додати мед.
  3. Залити солодку вершкову масу (трохи охолоджену) у борошняну суміш, додати яйце та замісити тісто.
  4. Вимісити тісто до однорідної маси.
  5. Розкотати тісто завтовшки 0,5 см. Вирізати з нього різні фігурки.
  6. Покласти печиво на пергамент для випічки.  Поставити у духовку на 20 хвилин. Випікати при температурі 200°C.
  7. Дістати печиво з духовки, дати йому охолонути.
  8. Розмалювати печиво готовою глазур’ю.