UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокурор назвав область, де найчастіше намагаються незаконно перетнути кордон

Втеча народного депутата Артема Дмитрука "підсвітила" проблему.

В Одеській області зафіксовано найбільшу кількість скерованих у суд кримінальних справ проти учасників злочинних угруповань, які займалися організацією незаконного перетину кордону.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін у коментарі для Liga.net.

Читайте також: Перетин кордону: що чекає чоловіків, які виїхали з країни незаконно

Костін звернув увагу на те, що втеча народного депутата Артема Дмитрука показала серйозну проблему: Державній прикордонній службі бракує ресурсів для повного контролю кордону.

"Чимало прикордонників нині беруть участь у бойових діях у складі Сил оборони. Вони потребують допомоги, як у технічному оснащенні, так і в забезпеченні фізичної безпеки кордону між контрольно-пропускними пунктами. Для цього необхідні додаткові кошти та час. Вважаю, що ці ресурси мають бути виділені, особливо для найбільш ризикованих ділянок", – зазначив генпрокурор.

Читайте також: Прикордонники затримали групу з 23 "туристів" на зерновозі біля кордону з Молдовою. Усі вони хотіли втекти — ДПСУ

За його словами, одним з таких регіонів є Одеська область, де лише за перше півріччя 2024 року до суду скерували шість обвинувальних актів (загалом по Україні – 43) проти угруповань, які організовували незаконний перетин кордону, що є найбільшим показником по країні.

Нагадаємо, колишній член «Слуги народу», а нині позафракційний народний депутат Артем Дмитрук 24 серпня незаконно пішки перетнув кордон із Молдовою. Напередодні Офіс генпрокурора оголосив йому підозру через напад на військового та поліцейського.

Читайте також: Журналіст описав, як народний депутат Дмитрук тікав із України та Молдови

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу про незаконний перетин кордону Артемом Дмитруком. Правоохоронці провели обшуки в людей, які могли допомогти депутату втекти з України.