UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ відкрила справу проти прокурора Києва Юлдашева

Сам Юлдашев, за його словами, відноситься до розслідування спокійно.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо прокурора Києва Сергія Юлдашева за клопотанням народного депутата від БПП Віталія Купрія.

Сам Купрій звинувачує Юлдашева в корупції, "кришуванні" гральних закладів і проституції, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, ухиленні від сплати податків.

У свою чергу, на вечірньому брифінгу в середу Юлдашев визнав, що відкриття кримінальної справи проти нього за рішенням заступника Генпрокурора Олексія Баганця, стало для нього несподіванкою, передає "Еспресо.TV".

"Справді, сьогодні кримінально-процесуальний кодекс передбачає, що у разі заявлення про вчинений злочин, повинно бути зареєстровано кримінальне провадження, і звинувачення за заявою повинні або підтвердиться, або бути спростовані. Я вважаю, що нічого страшного в цьому немає. Слідчі ГПУ розберуться і якщо не підтвердять викладені факти, то напевно вже буде додаткове розслідування ", - заявив Юлдашев.

За його словами, підозри в "кришуванні притонів" і проституції "не підлягають ніякої критики".

Юлдашев стверджує, що прокурор Баганець має ряд особистих претензій" до нього, тому що Юлдашев ініціював розслідування щодо сина Баганця за "кришування" грального бізнесу.