UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо підробки підпису Плужникова при відчуженні "Інтера"

Кримінальне провадження взято на контроль ГПУ.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо підробки підпису колишнього власника "Інтера" Ігоря Плужникова при відчуженні телеканалу в 2005 році.

"Генпрокуратура за моїм зверненням починає кримінальне провадження щодо підробки підпису при відчуженні каналу "Інтер"", - повідомив народний депутат Сергій Лещенко у своєму Facebook.

Лещенко опублікував відповідь ГПУ на своє звернення стосовно даного епізоду.

"Ваше звернення з приводу проведення повторної перевірки обставин підробки підпису Плужникова І. О. в довіреності на здійснення операцій з акціями телеканалу "Інтер" під час їх відчуження у 2005 році розглянуто. Зазначені вами відомості про здійснення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, Генеральною прокуратурою України 22.01 2015 внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань", - повідомили в ГПУ у відповідь на запит Лещенка.

Матеріали кримінального провадження направлені прокурору міста Києва для організації досудового розслідування.

"Його процес взято на контроль Генеральною прокуратурою України", - зазначено в листі ГПУ.

Раніше Лещенко повідомляв, ніби криміналісти вже підтвердили підробку автографу Плужнікова на довіреності від 23 травня 2005 року, яка дозволила здійснити відчуження 10% акцій телеканалу.

Читайте також: Інтерпол підозрює Януковича у розкраданні і привласненні, але не масових вбивствах

У новорічну ніч деякі телеканали, серед яких особливо відзначився "Інтер", транслювали російські новорічні передачі за участю осіб, що активно підтримували анексію Криму і війну Росії проти України. У експертній комісії з питань розповсюдження і демонстрації фільмів рекомендували у зв'язку з цим позбавити "Інтер" ліцензії на мовлення.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що "Інтер" має бути позбавлений права на мовлення. Він направив листа голові Нацради з телерадіомовлення з проханням анулювати ліцензію телеканалу.

У підсумку Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження телеканалу "Інтер", а також заявила про проведення перевірки щодо його програмної політики.