UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ не бачить перспектив для відновлення Шокіна в посаді

Раніше суд ніколи не скасовував рішення Верховної Ради.

Прес-секретар Генеральної прокуратури України Лариса Сарган повідомила, що колишній генеральний прокурор Віктор Шокін керується особистими мотивами в спробі повернути собі посаду.

"Я думаю, це пов'язано більше з чимось особистим, не бачу тут ніякої політичної складової або якоїсь іншої, про яку говорять експерти", - зазначила Сарган в ефірі телеканалу "112".

Прес-секретар Генпрокуратури також зазначила, що позов Шокіна навряд чи буде задоволений судом.

"Позов не має ніякої перспективи, тому що Віктор Шокін не зможе повернутися в крісло генпрокурора. Не було таких прецедентів, щоб суд скасував рішення Верховної Ради", - пояснила вона.

Нагадаємо, 29 березня минулого року Верховна Рада 289 голосами дала згоду на звільнення президентом України Віктора Шокіна з посади генерального прокурора. При цьому Порошенко закликав Шокіна піти у відставку ще 16 лютого.

Перед візитом президента України Петра Порошенка до США авторитетне американське видання New York Times в редакційній статті писало, що ані МВФ, ані країни-донори, включно з США, не збираються вкидати гроші лопатою у "корупційне болото". При цьому, як зазначала газета, Порошенко не може просто замінити генпрокурора Шокіна на одного з його "дружків".