UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ направила до суду обвинувальний акт проти ще одного фігуранта "справи Майдану"

На даний момент обвинувачений перебуває під вартою.

Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури направив у Шевченківський райсуд Києва обвинувальний акт стосовно громадянина, обвинуваченого у низці злочинів, пов'язаних з подіями на Майдані в 2014 році, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначається, що прокуратура завершила досудове розслідування у відношенні цивільної особи, обвинуваченої в незаконному перешкоджанні проведенню зборів, з застосуванням фізичного насильства; хуліганстві, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб; замах на умисне вбивство двох осіб та умисне вбивство однієї людини з хуліганських мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також носіння, придбання, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, вчинених у центрі Києва, в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року.

Зазначається, що на даний момент обвинувачений перебуває під вартою.

У ГПУ також зазначили, що в рамках розслідування злочинів, скоєних "тітушками" в період з грудня 2013 року - лютого 2014 року, повідомлено про підозру 45 особам, 26 осіб перебувають у розшуку, щодо 15 осіб направлено до суду обвинувальні акти. З них шість осіб засуджено, двоє - позбавлені свободи.

На даний момент у зазначених кримінальних провадженнях двоє підозрюваних і троє обвинувачених утримують під вартою. Досудове розслідування у відношенні інших організаторів та виконавців триває.

У грудні генпрокурор Юрій Луценко запевнив, що досудове слідство в кримінальних провадженнях щодо злочинів проти учасників Революції Гідності наближається до завершення. "Основні справи Майдану, і виконавців, і організаторів, слідством завершені на 80%", - повідомив він.

Як повідомив керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, загалом у справах протестів в Україні в 2013-2014 роках повідомлено про підозру 412 особам.

Детальніше про ситуацію з розслідуванням злочинів проти Євромайдану читайте у статті Євгенії Закревської "Суд у справі Майдану", а такожі в інтерв'ю з головою Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергієм Горбатюком у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".