UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова СБУ повідомив, як зміняться оклади співробітників після реформи

Голова СБУ передбачив новий рівень зарплат для працівників.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов планує після реформи відомства збільшити посадові оклади співробітникам. Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, співробітники спецслужби повинні отримувати зарплати на рівні суддів Верховного суду.

"Новим законом ми передбачили і новий рівень заробітної плати, я думаю, це теж буде дискусійне питання. Ми хочемо прирівняти заробітну плату до рівня зарплат суддів Верховного суду. Наприклад, чому голова Служби безпеки України має отримувати коштів менше, ніж Голова Верховного Суду України?", - зазначає Баканов.

Баканов уточнив, що на даний період часу у СБУ і так найменша зарплата серед усіх представників блоку національної безпеки і оборони. А після скасування звань посадових стане ще менше.

"Служба безпеки буде завжди воювати, воювати з зовнішнім ворогом, воюватиме з внутрішніми ворогами... Позбавити звання військовослужбовця - це сприймається сьогодні людьми як спроба позбавити їх захищеності",- зазначає керівник спецслужби.

На сьогоднішній день Баканов отримує 57 тис. гривень на місяць. У законопроекті пропонують встановити ставку голові служби на рівні 75 прожиткових мінімумів, начальників департаментів Центрального управління - від 60 до 65. Нагадаємо, станом на кінець 2019-го прожитковий мінімум для працездатних громадян становитиме - 2270 грн. Крім окладу, законопроект також передбачає численні надбавки.

Детальніше про реформу СБУ читайте в статті "СБУ: гребли зламаним веслом, але не тонули" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".