UA / RU
Підтримати ZN.ua

Філатов попросив Парубія не підписувати постанову про перейменування Дніпропетровська

Філатов стверджує, що до прийняття бюджету місто залишиться Дніпропетровськом.

Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням не підписувати постанову про перейменування міста.

За словами мера, зміна назви міста не на часі, й багато людей не розуміють, що коїться.

"Єдине, що залишається міському голові, – просити пана Парубія не підписувати цю постанову. Я звернувся до нього з таким проханням. Подивимося, чи виконає", – сказав Борис Філатов під час прес-конференції 23 травня.

Він додав, що все ще залишається мером Дніпропетровська, а не Дніпра.

Філатов стверджує, що до прийняття бюджету на наступний рік місто залишиться Дніпропетровськом, посилаючись на закон "Про географічні назви", e ст. 7 якого сказано, що перейменування географічних об'єктів набирає чинності одночасно з набранням чинності державного та місцевих бюджетів. Оскільки в кошторис повинні бути закладені гроші на зміну назви.

Читайте також: В рамках декомунізації в Україні необхідно перейменувати ще 299 населених пунктів

19 травня Верховна Рада за законом про заборону пропаганди комуністичної і нацистської символіки перейменувала місто Дніпропетровськ на місто Дніпро.

Дніпропетровськ отримав свою назву в 1926 році на честь Григорія Петровського – одного з організаторів Голодомору в Україні.