UA / RU
Підтримати ZN.ua

Філатов не бачить проблем з перейменуванням Дніпропетровська

Перейменування міста на Дніпрі було несвоєчасним, стверджує Філатов, але проблем з виконанням рішення Ради не буде.

Міський голова Дніпра Борис Філатов упевнений, що одних проблем із документообігом чи бюджетом міста у зв'язку з його перейменуванням не виникне.

"Будь-які спекуляції, пов'язані з тим, що перейменування тягне за собою додаткові витрати з гаманця наших земляків, що людям це буде коштувати якісь гроші, – це не більше ніж політичний піар", – заявив Філатов на прес-конференції, додавши, що витрати, пов'язані з перейменуванням, за попередніми оцінками, становитимуть 700-800 тис грн.

Міський голова заявив, що більшість мешканців міста на Дніпрі не асоціювали колишню назву з іменем ката українського народу Григорія Петровського, а сам він вважає питання про перейменування суперечливим та несвоєчасним, про що неодноразово повідомляв керівництву Верховної Ради.

"Я як міський голова і склад виконкому повинні виконувати рішення вищого законодавчого органу держави. І ми його виконаємо", - сказав він.

Філатов також зазначив, що в рамках декомунізації в місті були перейменовані близько 300 вулиць.

19 травня Верховна Рада за законом про заборону пропаганди комуністичної і нацистської символіки перейменувала місто Дніпропетровськ на місто Дніпро.

Дніпропетровськ отримав свою назву в 1926 році на честь Григорія Петровського – одного з організаторів Голодомору в Україні.