UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ентоні Блінкен відвідає Україну в травні - CNN

Це підтверджує підтримку Вашингтоном Києва.

Держсекретар Ентоні Блінкен відвідає Україну в травні, повідомляє CNN, посилаючись на джерело в українському уряді.

Візит держсекретаря Ентоні Блінкена в Україну в травні, за кілька тижнів до потенційного саміту між президентом США Джо Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним - це красномовний сигнал підтримки Вашингтоном Києва.

Також візит Блінкена в Україні дає можливість обговорити потенційну зустріч Байдена і Зеленського, поки глава США буде в Європі влітку, передало джерело.

Глава США поїде до Великобританії на саміт G7, а потім відвідає Брюссель на саміті НАТО. Це буде перша його закордонна поїздка на посаді президента США.

Зустріч лідерів держав G7 буде проходити в графстві Корнуолл з 11 по 13 червня.

На саміті G7 Байден має намір підтвердити прихильність США багатосторонніх відносин і цінностей ключових демократичних країн. У президента США заплановані двосторонні зустрічі з президентами і главами урядів країн «Великої сімки», в тому числі з британським прем'єром Борисом Джонсоном.

З партнерами по НАТО американський президент обговорить питання трансатлантичної безпеки і колективної оборони.

Читайте також: Кулеба запропонував Блінкену три кроки для стримування Росії

Раніше заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін зазначив, що санкції США щодо РФ стали своєчасним відповіддю на агресивна поведінка РФ на тлі масованого нарощування останньої своєї військової присутності поблизу українських кордонів і в тимчасово окупованому Криму.