UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексрадник Меркель підтримав військове повернення Криму

Він наголосив, що РФ несе відповідальність за загибель десятків тисяч людей.

Україна може повернути Крим, який є територією нашої країни, військовим шляхом, а тому Німеччина повинна її в цьому підтримати. Так вважає ексрадник Ангели Меркель та голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген, про що він і розповів в інтерв'ю Deutsche Welle.

Він додав, що Німеччина намагалася вирішити питання російської агресії від 2014 року. Свідченням цього, за словами політика, є численні переговори, в тому числі й мінські домовленості. Проте Москва відкинула на другий план такі зусилля, а зараз продовжує поводиться дуже агресивно, несучи відповідальність за загибель десятків тисяч людей.

"Погляньте лише на Маріуполь, на те, як вони його зруйнували. Вони зруйнували його, так само як Грозний. Тож ми маємо надавати всебічну підтримку українцям, і якщо Україна може повернути Крим, її необхідно підтримати", — сказав він.

Читайте також: Poltico: В Криму формуються загони партизанів, а Росія готується до битви за півострів

Нагадаємо, в ОК "Південь" ще 17 листопада повідомили, що українські військові взяли під вогневий контроль шляхи окупантів із Криму. Тим часом екскомандувач армією США в Європі генерал Бен Ходжес вважає, що операція по звільненню Херсона мала два крила, які мають возз'єднатися на підступах до півострова. Він сподівається, що робота над його деокупацією розпочнеться вже в січні.