UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експертиза встановила, чим облили співробітницю Херсонської міськради Гандзюк

Як повідомив Масі Найєм, Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Співробітницю Херсонської міської ради, активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook юрист Масі Найєм, якщо б експертизу провели швидше, це б посприяло пошуку нападника. За його словами, оперативне проведення експертизи не відбулося за збігом різного роду обставин.

"Тільки зараз встановили, що облили Катю концентрованою сірчаною кислотою. Якщо б відразу провели експертизу, то стало б зрозуміло, що це - промисловий прекурсор або кустарно виготовлений. І відповідно знайти виконавця. Це не було зроблено за збігом різного роду обставин. Одна з них: для проведення експертизи потрібно постанову суду", - написав Найєм.

Читайте також: Під МВС пройшов мітинг проти бездіяльності правоохоронців

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк. Постраждалу з серйозними опіками доставили в реанімацію.

У Гандзюк – давній конфлікт з керівництвом місцевої поліції. Восени 2017 року вона публічно звинуватила у вимаганні хабара начальника управління захисту економіки ГУ Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука.

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко заявив про намір звернутися до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням щодо передачі справи про напад на Гандзюк до Служби безпеки України.

У ГПУ повідомили, що Луценко взяв кримінальне провадження щодо нападу на Гандзюк під особистий контроль. Крім того, прокуратура змінила попередню кваліфікацію злочину зі статті "хуліганство" на "умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого" (ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу).