UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експертиза "чорних ящиків" літака МАУ триватиме 5 днів - МЗС

Українські фахівці вирушать до Франції.

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що на розшифровку "чорних скриньок" зі збитого поблизу Тегерана 8 січня літака «Міжнародних авіаліній України» знадобиться 5 днів.

«Що стосується ящиків ми направляємо двох наших представників. Французи підтвердили готовність їх прийняти. Вони за собою зарезервували 5 днів», - повідомив на брифінгу заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

За його словами, прибуття бортових самописців з Ірану до Франції має відбутися 20 липня, їх вивчать фахівці французького Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації.

Єнін повідомив, що українські експерти з Національного бюро розслідування авіаційних катастроф будуть знаходитися у Франції з 20 по 25 липня.

Читайте також: Авіакатастрофа літака МАУ: Україна готується до позову в Міжнародний суд ООН

Як повідомлялося, влада Ірану погодилася передати до Франції для розшифровки бортові самописці літака «Міжнародних авіаліній України» рейсу PS752.

Детальніше про те, що відбувається навколо розслідування катастрофи рейсу PS752, читайте в статті Володимира Кравченка "Ігри з" чорними ящиками " для ZN.UA.