UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт пояснив, як військова допомоги Україні впливає на розвиток штатів, які ставляться до неї скептично

До 90% коштів, виділених Вашингтоном на підтримку нашої держави, було витрачено у США. 

Щонайменше 117 виробничих ліній, на яких американські робітники виробляють озброєння для України, розташовано сьогодні у 31 штаті та 71 місті. Близько 32 із цих ліній розміщуються в так званому Іржавому поясі — колишньому індустріальному серці США, яке зараз повертається до життя саме завдяки оборонній допомозі Україні. Про це пише голова комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха у матеріалі для ZN.UA "Чому Сполученим Штатам вигідно допомагати Україні у війні проти Росії".

За словами автора, до 90% коштів, виділених Вашингтоном на військову допомогу Україні, було витрачено всередині країни. Ці гроші забезпечують 3,3 млрд доларів прямих промислових інвестицій, спрямованих на підвищення потенціалу вітчизняної оборонної промисловості по всій території Америки. 

"Хоча у цих штатах скептично ставляться до допомоги Україні, саме там завдяки цій допомозі створюються робочі місця і саме у цих штатах люди отримують можливість заробляти", - пише Наталуха.

"Звісно, що така експансія промислового сектору в американській економіці має вплив і на решту індустрій і бізнесів. У зазначених штатах і містах зростають зарплати, з’являються робочі місця, а від цього виграють усі: від сімейних ферм і маленьких кавʼярень до торговельних центрів", - підсумовує автор. 

Читайте також: Наталуха: Україна стала вітриною американських технологій. У 2022-му загальна вартість зовнішніх військових продажів США зросла на 49%

Більше матеріалів Дмитра Наталухи читайте на ZN.UA.