UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексдепутат Фірсов призначений в.о. Держекоінспекції

Переговори щодо призначенням Фірсова тривали кілька місяців.

Кабінет міністрів України призначив колишнього народного депутата Єгора Фірсова тимчасово виконуючим обов'язки голови Державної екологічної інспекції. Відповідне розпорядження від 20 листопада 2019 №1074-р опубліковане на урядовому порталі.

"Покласти тимчасово, до призначення в установленому порядку голови Державної екологічної інспекції України, виконання обов'язків голови Державної екологічної інспекції України на начальника управління організаційної діяльності - старшого державного інспектора України з охорони навколишнього природного середовища зазначеної інспекції Фірсова Єгора Павловича", - йдеться в документі.

За словами Фірсова, з сьогоднішнього дня він офіційно є виконуючим обов'язки голови Державної екологічної інспекції України.

"Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів, і я вдячний за виявлену довіру", - зазначив Фірсов.

За його словами, пропозицію зайнятися реформою екологічного контролю він отримав від прем'єр-міністра Олексія Гончарука набагато раніше

"Пропозицію зайнятися реформою екологічного контролю я отримав від Олексія Гончарука чотири місяці тому. Своє бачення ситуації я виклав спочатку на зустрічі з прем'єром, а потім і особисто президенту Володимиру Зеленському. Потім були сотні зустрічей з працівниками міністерства, співробітниками екологічної інспекції, органами влади. Так поступово була складена детальна "дорожня карта наших подальших дій", - написав він.

Фірсов також заявив, що має намір брати участь у майбутньому конкурсі на посаду керівника відомства, який незабаром відбудеться.

Зазначимо, Фірсов був народним депутатом двох скликань від партій УДАР та "Блоку Петра Порошенка". У лютому 2016 року вийшов з фракції після скандалу між тодішнім міністром економічного розвитку Айварасом Абромавічусом і заступником голови фракції Ігорем Кононенком. У березні того ж року ЦВК України позбавила його мандата на підставі рішення з'їзду БПП. До цього часу був керівником екологічного спрямування партії "Громадянська позиція".

Раніше повідомлялося про те, що в Хмельницькій області затримали при отриманні хабара заступника начальника одного з управлінь Держгеокадастра та головного спеціаліста.