UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-радник Путіна: Або терористи переможуть Україну, або Україна переможе терористів

Як підкреслив Андрій Ілларіонов, відсутність військової перемоги над терористами на Сході України зводить нанівець можливі успіхи українського суспільства за всіма іншими напрямами боротьби.

Відсутність адекватної відповіді українського керівництва на таке розширення терористичної загрози призведе до її поширення на територію сусідніх областей Південного-Сходу - в першу чергу Харківської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, а, з часом, на решту території України.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив російський економіст, екс-радник президента РФ Володимира Путіна Андрій Ілларіонов.

За його словами, ключовий фактор у забезпеченні перемоги - здатність українських силовиків (збройних сил, МВС, СБУ) ліквідувати виразку тероризму на українській землі.

"Відсутність військової перемоги над терористами на Сході України зводить нанівець можливі успіхи українського суспільства за всіма іншими напрямами боротьби", - сказав економіст.

При цьому, як підкреслив Ілларіонов, слід мати на увазі, що якщо владою буде прийнято рішення зберегти статус-кво" в "нинішніх кордонах Луганди і Донбабве, контрольованих терористами", то таким чином в заручниках у терористів виявляться кинутими кілька мільйонів людей, лояльних або відданих незалежній Україні.

"Таке рішення буде не тільки непрощенним з етичної точки зору, але і створить вкрай несприятливий психологічний фон для потенційного опору на ще не захопленій території України. Крім того, через якийсь, можливо, не надто значний час, відбудеться контрнаступ терористів з встановленням їх контролю в якості першого кроку над усією територією Донецької та Луганської областей", - зазначив він.

"Питання тероризму на Донбасі - це не питання Донбасу. Це екзистенціальні питання для існування самостійної, незалежної, суверенної України. На жаль, це питання з розряду "Хто кого?" - або терористи переможуть Україну, або Україна переможе терористів", - резюмував екс-радник Путіна.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у статті Інни Ведерникової і Сергія Рахманіна "Як бути з Донбасом". !zn

Читайте також:

Турчинов: Якщо мирні ініціативи Порошенка не підтримають, альтернативи військовому положенню немає

Російські прикордонники перетворилися в заградзагони

За три дні бойовики порушили режим припинення вогню 44 рази