UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-глава УЦОЯО Лікарчук повідомив про виклик на допит у якості підозрюваного

За словами Лікарчука, йому планують інкримінувати створення злочинної групи, фальсифікацію результатів ЗНО та привласнення бюджетних коштів.

Колишнього голову Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука викликають на допит в поліцію, щоб оголосити підозру в скоєнні низки злочинів. Про це екс-очільник УЦОЯО написав на своїй сторінці в Facebook ввечері в середу, 29 червня.

"Слідчий під час телефонної розмові сказав, що мене хочуть звинуватити у створенні злочинної групи, фальсифікації результатів зовнішнього незалежного оцінювання, і навіть у привласненні бюджетних коштів", – уточнили Лікарчук, додавши, що, крім нього "вирішили зробити "злочинцями" ще шість осіб.

Лікарчук, якого з літа минулого року неодноразово допитували у статусі свідка, всі звинувачення заперечує і вважає справу замовною.

Напередодні DT.UA повідомили в Міносвіти, що в результаті перевірки ознаки невідповідності виявлені в 185 роботах учасників зовнішнього незалежного оцінювання в 2014 році і 234 в 2015 році, що становить 0,02% і 0,03% відповідно від загальної кількості.

Нагадаємо, 21 липня минулого року генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що керівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук підозрюється у зловживанні службовим становищем і фальсифікації результатів тестування ЗНО. У Міносвіти розповіли, що у ході спецоперації" у Лікарчука вилучили дві ручки і чашку.

На наступний день Кабмін усунув Ігоря Лікарчука від виконання обов'язків директора УЦОЯО на час проведення розслідування Генеральною прокуратурою. Сам Лікарчук в результаті скандалу написав заяву про звільнення, але в Міністерстві освіти і науки йому не дали ходу. Відставка Лікарчука була прийнята Кабміном 22 вересня після повторної подачі заяви про звільнення директором УЦОЯО.