UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Дзеркало тижня" очолює рейтинг ЗМІ за дотриманням професійних стандартів

96% матеріалів на сайті написані без порушень професійних стандартів.

Лідерами медіаринку з дотримання професійних журналістських стандартів, за даними моніторингового дослідження ІМІ, у вересні визнані "Дзеркало тижня", "Українська правда", "Український тиждень", Суспільне, "Ліга", "Букви" та Укрінформ. Про це інформує Інститут масової інформації.

Зазначається, що у цих медіа був найвищий показник у понад 96% матеріалів, написаних без порушень професійних стандартів. І ще два медіа з показником у 94% матеріалів без порушень професійних стандартів посіли другу сходинку рейтингу ІМІ: НВ та "Цензор".

Третю позицію вже третій моніторинговий період поспіль посідають новини сайту "Гордон".

Найгірші показники з дотримання професійних стандартів уже традиційно демонструє сайт "Знай", на якому лише 14% матеріалів не містили грубих порушень базових стандартів професійної журналістики. 

Зазначається, що напередодні місцевих виборів на 4% впав середній показник дотримання професійних стандартів журналістики в загальнонаціональних онлайн-медіа

Моніторинговий аналіз проводився у вересні 2020 року в 19 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ. 

Читайте також: "Слуга народу" очолює агрегований рейтинг партій на місцеві вибори - опитування

Як повідомлялося, головний редактор "Дзеркала тижня" Юлія Мостова отримала премію за внесок у розвиток журналістики PRESSZVANIE 2020.

Крім того, до виборів ZN.UA запускає спецпроект під назвою "Країна по поличках" про вибори мера та міськрад всіх обласних центрів України. 

В рамках проекту щодня публікуватимуться тексти про нове місто, ім’я якого ми з вами чули, обличчя туманно пригадуємо, але практично нічого не знаємо про те, ким і чим воно живе. Ми познайомимося зі своєю країною, яка 25 жовтня зміниться дуже серйозно.