UA / RU
Підтримати ZN.ua

20 народних депутатів не відвідали жодного засідання Ради у грудні – КВУ

Найвищий показник відвідуваності у фракцій "Європейська солідарність" та "Слуга народу".

У грудні 20 народних депутатів не були зареєстровані на жодному із пленарних засідань Верховної Ради, повідомили в “Комітеті виборців України”. При цьому у всіх грудневих засіданнях взяли участь 260 парламентаріїв. Всього в грудні відбулося вісім пленарних засідань парламенту.

“За даними ВГО КВУ 20 народних депутатів не були зареєстровані на жодному засіданні Ради в грудні. Ще 11 депутатів відвідали лише одне або два засідання Ради, 14 депутатів були зареєстровані на трьох засіданнях. Участь в усіх засіданнях взяли половина парламентарів – 260 депутатів або 61%”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що найвищі показники відвідування засідань у народних депутатів із фракцій “Європейська солідарність”, та “Слуга народу”. Так, в середньому на грудневих засіданнях було зареєстровано 56,9% парламентаріїв від “Євросолідарності”, а також 56,7% “слуг народу”.

Серед членів фракції “Європейська солідарність”, які відвідали всі засідання у грудні, опинилися Володимир Ар’єв, Володимир В’ятрович, Артур Герасимов, Олексій Гончаренко, Микола Княжицький та ін. Якщо говорити про “Слугу народу”, то на всіх засіданнях парламенту в цьому місяці були присутні Олександр Корнієнко, Дмитро Наталуха, Михайло Радуцький, Микола Тищенко, Дмитро Костюк, Галина Янченко та ін.

Вказано, що дещо нижчі показники відвідуваності у фракцій “Голос” та “Довіра”. В середньому на засідання в грудні ходили 56,3%народних депутатів цих політсил. При цьому за даними КВУ, безпосередньо з “Довіри” ходили на засідання 38% парламентарів.

"Найнижчі показники відвідування в депутатів “Опозиційної платформи – За життя” та ВО “Батьківщина”. Лише третина депутатів цих фракцій були в середньому зареєстровані на засіданнях Ради: 33,2% та 32,3% відповідно", - додали в КВУ.

Читайте також: Рада розгляне в новому році два законопроекти по КСУ - Разумков

Раніше повідомлялося про те, що у січні Верховна Рада працюватиме в пленарному режимі лише один тиждень. Народні депутати змінили календарний план у зв’язку із посиленням карантинних обмежень, які діятимуть з 8 по 24 січня включно.

Нагадаємо, уряд прийняв рішення про посилення карантинних обмежень в січні. Серед іншого, з 8 по 24 січня заборонять відвідувати заклади громадського харчування, закриють розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри тощо. Салони краси та перукарні працюватимуть за умови попереднього запису і без очікування в залі.

Детальніше про те, чи потрібен Україні локдаун, а також яким він має бути ZN.UA поспілкувалося з керівником Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, колишнім заступником міністра охорони здоров'я часів Уляни Супрун Павлом Ковтонюком. Подробиці - в інтерв'ю Алли Котляр "Нас чекає тривалий період дуже важкою реабілітації".