UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДСР повідомив про виявлення нових доказів по справі Майдану в готелі "Україна"

Горбатюк зазначив, що рішення залучити для пошуку доказів на верхніх поверхах готелю промислових альпіністів виявилося вірним.

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України заявив про виявлення нових важливих доказів у справі Майдану; конкретно, залучені до роботи з пошуку доказів промислові альпіністи виявили на верхніх поверхах готелю "Україна", заявив в інтерв'ю "Українським Новинам" глава департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Роботи ще не завершені. Вирішили залучити альпіністів, і не даремно це виявилося – знайшли кулі", - зазначив він.

У той же час експертиза виявлених куль ще триває, зазначив Горбатюк, і тільки після її закінчення, вже маючи результати на руках, можна буде зробити якісь висновки.

У грудні минулого року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що розслідування злочинів проти учасників Революції гідності завершено на 80%, а також анонсував застосування процедури заочного засудження стосовно втікачів екс-президента Віктора Януковича, колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка й екс-голови СБУ Олександра Якименка.

Раніше начальник Департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив про те, що наразі у справах про злочини проти Євромайдану повідомлено про підозру понад 350 особам, стосовно 230 направлені до суду обвинувальні акти, і є вже понад 35 вироків.

У той самий час, реальний термін позбавлення волі отримав лише один чоловік - так званий "тітушка", який засуджений до 4 років колонії.

Детальніше про ситуацію з розслідуванням злочинів проти Євромайдану читайте у статті Євгенії Закревської "Суд у справі Майдану", а такожі в інтерв'ю з головою Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергієм Горбатюком у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".