UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дослідження: 65,3% громадян України готові перейти на продукти рослинного походження

У близькому майбутньому зросту попиту на рослинне харчування не уникнути.

Станом на 20 жовтня 2020 року 11% населення України, що становить понад 4,5 млн громадян, вже відмовилися від споживання м'яса, ще 2% є веганами - вони взагалі не вживають продуктів тваринного походження. Про це свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології та UA Plant-Based. 

"30% людей зізнаються, що зацікавлені рослинними альтернативами м’яса, а 27% повідомили, що протягом останнього часу стали вживати менше продуктів тваринного походження переважно керуючись власним свідомим вибором", - повідомляють організатори дослідження. 

Воно також показало, що вже 65,3% громадян України готові перейти на продукти рослинного походження. 

Понад половину опитаних респондентів, а саме 54%, вважають, що вживання рослинних продуктів, або хоча б зменшення тваринних в раціоні, позитивно впливає на здоров'я. Ще 45% зазначили, що для них спокусливо виглядає пропозиція спробувати нові продукти та смаки, якщо їх вартість буде доступною. 

"Українці – відкриті до змін та усього нового та зацікавленні у смачному та більш корисному харчуванні. А оскільки ринок альтернатив стрімко розвивається та стає все доступнішим, у близькому майбутньому зросту попиту на рослинне харчування нам не уникнути!" - підсумували автори дослідження. 

Читайте також: Веганський ресторан вперше отримав зірку Мішлен

Дослідження провели на території України серед населення віком від 18 до 45 років. В опитуванні взяли участь 2000 респондентів з різних куточків країни.  Загальнонаціональна вибірка, розроблена для цього дослідження, була одноступенева, стратифікована за статтю, віком та 5 регіонах розташування міст (Центр, Захід, Схід, Південь та Донбас).