UA / RU
Підтримати ZN.ua

До захопленого бойовиками "ДНР" співробітника ООН допустили адвоката

Терористи перестали називати співробітника ООН Юрія Супруна злочинцем, повідомила віце-спікер Ради.

Завдяки тиску на представників "ДНР" до утримуваного бойовиками співробітника ООН Юрія Супруна допустили адвоката, повідомила віце-спікер Верховної Ради, учасник мінського переговорного процесу Ірина Геращенко.

Як зазначила віце-спікер на своїй сторінці у Facebook, після багаторазових запитів представники бойовиків заявили, що Супрун "підозрюється" у певних військових злочинах, а потім назвали його злочинцем.

"на ТКГ представники ОРДО назвали Юрія злочинцем. На наше з Леонідом Кучмою уточнення, що злочинцем людину може визнати тільки суд, представник ОРДО публічно, в присутності представників Украіни, ОБСЄ та РФ заявив, що слідство і суд визнали Супруна злочинцем. І ось сьогодні ці представники беруть задню, говорять, що ще тільки " слідство" йде. А після нашого тиску до Юрія допустити, нарешті, адвоката", - зазначила вона.

Геращенко підкреслила, що українська сторона вимагає негайного звільнення представника ООН, який має відповідний статус, та очікує, що всі міжнародні гуманітарні організації також займуть публічну позицію з даного питання.

Читайте також: Російські спецслужби намагалися викрасти звіт про збитий над Донбасом малайзійський літак

Як повідомлялося раніше, в Донецьку терористи захопили співробітника Місії ООН в Україні. Організація мобілізувала всі канали, щоб забезпечити його негайне та безумовне звільнення. ООН затребувала негайно звільнити її представника, захопленого бойовиками "ДНР", Однак терористи вже оголосили заручника "полковником СБУ".

Нагадаємо, 15 червня в Мінську завершилось засідання контактної групи по врегулюванню ситуації в Донбасі. За його підсумками, українська сторона констатувала погіршення ситуації з безпекою в Донбасі та виступила з ініціативою провести негайне розслідування останніх випадків обстрілу.