UA / RU
Підтримати ZN.ua

До -15 і сніг: в Україні різко погіршиться погода

Також по всій території країни, крім східних областей, буде сильний вітер

У п'ятницю, 12 березня, в Україні різко погіршиться погода через новий циклон.

Як повідомляє Укргідрометцентр, вночі в західних областях, вдень, крім східних і південно-східних областей, мокрий сніг, вдень на заході з дощем, на дорогах, крім південного сходу, ожеледиця.

Так, за даними синоптиків, очікується сильний, крім сходу, пориви до 15-20 м/с. Температура вночі 4-9 °, на Лівобережжі 10-15 ° морозу, в західних областях близько 0 °; вдень від 3 ° морозу до 2 ° тепла, на заході країни і Одеській області 3-8 ° тепла.

У суботу-неділю, 13-14 березня, в Україні хмарно з проясненнями. 13 березня вночі в Україні, крім західних та східних областей, мокрий сніг, вдень в південно-західній частині дощ, на решті території без істотних опадів; 14 березня без опадів, лише в західних областях вдень місцями невеликий дощ, в Карпатах мокрий сніг. Вночі та вранці на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний і південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі від 3 ° тепла до 2 ° морозу, 13 березня на Лівобережжі 3-8 ° морозу; вдень в Україні 5-10 ° тепла (на сході 1-6 °), в західних, 14 березня і в південних областях місцями 11-13 ° тепла.

15 березня в більшості областей без істотних опадів, на Закарпатті, Прикарпатті, в північних, Вінницькій та Одеській областях невеликі, в Карпатах помірні опади; 16 березня невеликі, в південній частині і в Карпатах помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, у північних та більшості центральних областей без істотних опадів. Температура вночі від 4 ° тепла до 2 ° морозу, 15 березня в Луганській області до 5 ° морозу; вдень 3-9 ° тепла, 15 березня на півдні країни, 16 березня в Криму місцями до 12 ° тепла.

Раніше повідомлялося, що в Україні після потепління прийде різке похолодання.

Також ми писали, що вчені заявили про значну зміну в системі атлантичної течії Гольфстрім, яка, в тому числі несе тепло до Європи.