UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для розвитку європейської моделі вищої освіти вузи мають обрати для себе стратегію  – секретаріат НАЗЯВО

Комунікатором цінностей між автономними закладами та всім суспільством покликане стати НАЗЯВО. 

Для щасливого існування в майбутньому, а отже й для розвитку європейської моделі вищої освіти академічні спільноти закладів, які сьогодні часто ще перебувають у зародковому стані, мають обрати для себе стратегію і послідовно працювати над її здійсненням. Про це у статті для ZN.UA пише керівник секретаріату НАЗЯВО Михайло Винницький.

«Часто такий крок передбачатиме прийняття нелегких рішень — від чогось (чи від когось) звичного доведеться відмовитись», - уточнює автор.

Він також підкреслює, що комунікатором цінностей між автономними закладами та всім суспільством покликане стати Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

Читайте також: Вузи мають змінюватися самостійно і знизу, а не чекати на накази МОН – керівник секретаріату НАЗЯВО

Що потрібно для того, аби підвищилася довіра до нашої вищої освіти? Відповідь на це запитання слід шукати не в чиновницьких кабінетах, а в самих вишах. «Викладачі мають хоча б розпочати дискусію про причини існування їхньої освітньої установи»,— вважає керівник секретаріату НАЗЯВО Михайло Винницький. І застерігає: у багатьох закладах вищої освіти автономія стає «вивихнутою». Що це означає, та чому реформи вищої освіти так і залишаються половинчастими, читайте в його статті «Нам не потрібна «вивихнута» автономія».