UA / RU
Підтримати ZN.ua

Директорці згорілого в Одесі коледжу обрали запобіжний захід

Жінці інкримінують службову недбалість.

Київський райсуд Одеси відправив директорку згорілого коледжу Любов Кочергу під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носіння електронного браслету. Про це повідомляє місцеве видання "Думська" у своєму Telegram-каналі.

Кочерзі інкримінують службову недбалість з тяжкими наслідками. Після отримання результатів проведених експертиз їй також можуть оголосити про підозру й за 270 статтею Кримінального кодексу – порушення правил пожежної безпеки.

Читайте також: Розглядаються три версії масштабної пожежі в Одесі

Масштабна пожежа в шестиповерховій будівлі на розі вулиць Пушкінської та Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі у приміщенні коледжу близько 10:00 4 грудня. Загинули 12 людей, ще четверо вважаються зниклими безвісти.

Пам'ятка архітектури відома як прибутковий будинок Асвадурова, у ньому розташовувалися офіси фірм, Інститут морської біології, філія Інституту археології НАН України й Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК. Директорці Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Любові Кочерзі повідомили про підозру.

Докладніше про ліквідацію пожежі, її причини і постраждалих читайте у спецтемі DT.UA та матеріалі "Трагедія в центрі Одеси: що відомо про пожежу в економічному коледжі".