UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держлісагентство озвучило розцінки на новорічні дерева

Держлісагентство виростило для новорічних свят 14 мільйонів штук хвойних дерев.

Державне агентство лісових ресурсів України почало продаж новорічних дерев. Лісогосподарські підприємства продають ялинки і сосни за ціною 75 гривень за погонний метр. Якщо купувати рослину в горщику, то вартість підвищується до 100 гривень.

В Агентстві планують продати близько півмільйона дерев. Також повідомили, що всі ялинки зрубуватимуть тільки за заявками торгових підприємств.

"Сьогодні на площі близько 5 тисяч гектарів створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де росте 14,1 мільйонів штук хвойних дерев", - йдеться в повідомленні відомства.

Головну ялинку країни на Софіївській площі почнуть збирати з 5 грудня. Її висота очікується 30 метрів. Конструкція складатиметься з гілок сосни і ялиці, які доставлять з Вінницької та Житомирської областей. Загальна вага контрукції складе 100 тон.

На ілюмінацію та іграшки для новорічного дерева витратили 2 мільйона 700 тисяч гривень. У цьому році на ялинці буде близько тисячі іграшок в стилі різдвяної історії про Лускунчика.

Раніше повідомлялося про те, що Державне агентство лісових ресурсів (Держлісагентство) України запустило пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків.

Детальніше про схеми, за якими вивозиться ліс з України, читайте у статті Світлани Ісаченко "Під чиїм дахом працюють "чорні" лісоруби" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".