UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутат розповів, коли ТЦК почне надсилати штрафи за неоновлення даних

Співробітники ТЦК мають перевірити реєстр "Оберіг".

Після закінчення 60-денного сроку для оновлення військово-облікових даних в ТЦК та СП штрафи військовозобов'язаним почнуть надходити наприкінці вересня, після того, як співробітники ТЦК перевірять дані в реєстрі "Оберіг". Про це в ефірі "Еспресо" розповів народний депутат Олександр Федієнко.

«Штрафи почнуть надходити наприкінці вересня. Зокрема, йдеться про штрафи, які будуть надходити військовозобовʼязаним після того, як ТЦК перевірять відповідну базу «Оберіг», – розповів він.

Читайте також: Замість малої зарплати, проблемою українського ринку праці стали мобілізація і дефіцит кадрів

Депутат нагадав, що штраф ТЦК може бути незаконним, якщо його виписали на основі того, що чоловік не надав оригінала військово-облікового документа, оскільки документ з "Резерва+" прирівнюється до паперового.

Зазначимо, чоловіки, що оновили свої персональні дані, будуть викликатися за повістками за місцем проживання, яке вони вказали під час оновлення даних, для проходження ВЛК та, ймовірно, з подальшим призовом на військову службу.

Докладніше про мобілізаційні процеси в Україні читайте в статті Лесі Литвинової "Мобілізація. Чому українці не поспішають іти служити і чи можна це змінити"