UA / RU
Підтримати ZN.ua

День обшуків у столиці: детективи ДБР прийшли до головного офісу «Київводоканалу»

Раніше правоохоронці обшукали КП «Київавтодор» і транспортний департамент КМДА.

У Києві правоохоронці вдруге за добу проводять обшуки на комунальних підприємствах. Після КП «Київавтодор» детективи Державного бюро розслідувань прийшли до головного офісу ПрАТ «АК «Київводоканал»

«Слідчі дії відбуваються відповідно до ухвали суду у справі щодо об’єктів будівництва водопровідно-каналізаційного господарства», - повідомили у пресслужбі КМДА із посиланням на обшукуване підприємство.

Співробітники ДБР дочекались приїзду адвокатів підприємства та розпочали процесуальні дії. У «Київводоканалі» заявили, що надають всю необхідну інформацію та співпрацюють зі слідчими.

Вранці 8 липня ДБР та СБУ обшукали Департамент транспортної інфраструктури КМДА та Комунальну корпорацію «Київавтодор». Обшуки проводилися у справі про непрозору закупівлю техніки, зокрема, машин для внесення рідких хлоридів. У СБУ стверджують, що задокументували розкрадання коштів посадовцями підприємства у розмірі 110 млн гривень.

Читайте також: У Києві правоохоронці проводять обшуки на території Лісового кладовища

У травні силовики провели у столиці численні обшуки. Зокрема, приходили й до багатоповерхівки, де живе мер Києва Віталій Кличко, та до голови виконавчого комітету партії УДАР Артура Палатного. За підсумками обшуків підозру отримали 11 посадовців.

Ситуація між Банковою і мером Києва Віталієм Кличком загострилася ще в квітні. Кличко вимагав від влади введення жорсткого національного локдауну, а у відповідь отримав погрозу від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про звільнення з посади голови КМДА. 

Якщо хочете дійсно розібратися в причинах протистояння президента і мера, читайте статті Інни Ведернікової «Чи відбере Зеленський столицю?» і «Закон бумеранга», де були спрогнозовані та пояснені події, що відбуваються.