UA / RU
Підтримати ZN.ua

Деканоїдзе засумнівалася в призначенні Лютого начальником черкаської поліції

Голова НПУ пообіцяла взяти до уваги позицію місцевої громади.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе пообіцяла відреагувати на ситуацію з призначенням нового ujkjdb ГУ НПУ в Черкаській області, взявши до уваги думку громадськості.

"Ми будемо радитися з усіма, в тому числі, з громадськістю. І приймемо рішення", – сказала Деканоїдзе в коментарі DT.UA увечері в п'ятницю, 4 листопада.

На уточнююче запитання про позицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голова НПУ відповіла, що консультації з них також будуть проведені.

Як стало відомо DT.UA, черкаські активісти звернулися до голови МВС Авакова, заявивши, що вони виступають категорично проти призначення Валерія Лютого начальником ГУ НПУ в Черкаській області.

"Ця особа була радником одіозного мера Харкова Геннадія Кернеса, на виборах в Кривому Розі сприяла фальсифікаціям на користь представника "Опоблоку" Юрія Вілкула, а якихось успіхів у боротьбі зі злочинністю громада Кривого Рогу не бачить", – сказано у зверненні, підписаному представниками ГО "Автомайдан-Черкаси", ЦК "Азов-Черкаси", "Правого сектору", "Ультрас-Черкаси", "Союзу ветеранів ВДВ", ВО "Свобода" та інших організацій і політсил, а також місцевими депутатами.

Автори звернення звернули увагу, що за результатами атестації Лютий був рекомендований на пониження в посаді через низькі бали на тестуванні.

DT.UA

Раніше активісти вже зверталися до Авакова із проханням призначити начальником поліції області керівника патрульної поліції міста Вадима Лісничука.

У той же час, як повідомили джерела DT.UA в МВС, черз позицію міністра, а також заступника голови НПУ – начальника Кримінальної поліції Вадима Трояна начальника ГУ НПУ в Черкаській області не можуть призначити вже протягом декількох місяців. Зокрема, Троян є затятим противником призначення Лісничука на цю посаду.

Читайте також: Деканоїдзе офіційно заявила про закінчення переатестації поліцейських

Нагадаємо, 3 і 4 листопада активісти низки громадських організацій і представники політичних сил протестували проти призначення колишнього начальника харківського ДАІ та екс-радника мера Харкова Геннадія Кернеса Валерія Лютого начальником ГУ НПУ в Черкаській області, а також вимагали проведення прозорого конкурсу на цю посаду.

Валерій Лютий працює в органах внутрішніх справ з 1985 року. У різний час він обіймав посади начальника ДАІ Харкова і Харківської області, заступника начальника ГУ МВС в Харківській області. У 2010 Лютий році пішов з МВС на пенсію, а в 2013 – став радником харківського міського голови Геннадія Кернеса з питань транспорту.

У вересні 2015 року Лютий очолив поліцію Кривого Рогу. Під час виборів мера міста народний депутат Єгор Соболєв заявляв, що начальник поліції Лютий побив його помічника Віталія Чернявського.