UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чиновника Одеської військадміністрації затримали за вимагання грошей

Держслужбовець вважався рішалою земельних питань в області.

Служба безпеки України заявила про викриття на системній корупції заступника начальника одного з управлінь Одеської обласної військової адміністрації.

За даними відомства, посадовець налагодив масштабний механізм одержання грошей від підприємців — за різні суми хабарів він пропонував комерсантам своє сприяння у «безперешкодному» виділенні земельних ділянок у південному регіоні.

Зокрема при затриманні чиновника співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого підприємця 60 тис. дол, за які він «гарантував» бізнесмену виділення в оренду двох земельних площ на узбережжі Дунаю.

Правоохоронці затримали посадовця біля адміністративної будівлі обласної військової адміністрації під час отримання ним першої частини хабаря у розмірі  40 тис. дол.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: Міського голову з Одещини затримали на отриманні хабаря

Нагадаємо, НАБУ розслідує справу про  створення в Одесі злочинної організації та вчиненні нею корупційних злочинів в місті. Зокрема серед затриманих у справі фігурують одеський бізнесмен Борис Кауфман і його багаторічний партнер Олександр Грановський, а також троє заступників мера Одеси Геннадія Труханова. Угрупування фактично одноосібно контролювало усі питання економічного життя міста, зокрема, взаємодії із забудовниками, бюджетних закупівель, діяльність комунальних підприємств, взаємодії з бізнесом тощо.

Як зазначили в НАБУ, це наймасштабніша корупційна організація, виявлена в Україні.