UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через спеку у Києві до кінця тижня може утворитися димка - КМДА

За прогнозом Гідрометцентру, спекотна погода протримається до кінця тижня.

З-за важких погодних умов у Києві до кінця тижня може утворитися димка, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Станом на 10 серпня у столиці спостерігаються погодні умови, що сприяють накопиченню і вмісту шкідливих домішок у приземному шарі повітря (метеорологічної димки). За прогнозом Українського гідрометцентру, спекотна погода і рівень забруднення (з можливою тенденцією до подальшого зростання) протримаються до кінця поточного тижня, що може призвести до утворення метеорологічної димки", - йдеться в повідомленні.

Протягом 9-10 серпня перевищення гранично допустимої концентрації оксиду вуглецю - 1 - 2.6 спостерігається в районах Бессарабської площі, Деміївської площі, площі Перемоги, Оболонського проспекту, вулиць Академіка Стражеска, Довженка і Скляренко.

Як повідомляється, Госпотребслужба здійснює контрольні заміри повітря для визначення наявності в повітрі концентрації шкідливих речовин.

У зв'язку зі спекотними погодними умовами не характерними для клімату України медики рекомендують дотримуватися ряду правил для послаблення несприятливої дії високої температури. В першу чергу експерти радять обмежити фізичну активність і час перебування на сонці, а також категорично відмовитися від вживання алкоголю і куріння.