UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через руйнування труби котельні тисячі жителів Черкащини залишились без тепла

Теплопостачання абонентів вдалося частково відновити на мінімально необхідному рівні.

© ДСНС України у Черкаській області
Зруйнована труба не пошкодила котельню
Зруйнована труба не пошкодила котельню
На місці аварії працюють 25 осіб і дві одиниці техніки
Котельню можуть підключити до резервної труби

Котельню можуть підключити до резервної труби
У місті Монастирище внаслідок руйнування димової труби котельні без тепла залишилися близько двох тисяч осіб, повідомляють у прес-службі Державної служби надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

"У місті Монастирище по вулиці Соборній 29 січня в 00:10 зруйнувалася димова труба газової котельні КП "Теплокомуненерго", яка належить Монастирищенській міській раді", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Прибулі на місце події рятувальники встановили, що будівля котельні не постраждала, поранених і травмованих внаслідок руйнування труби немає.

"Для розбору конструкцій на місці події працюють дві одиниці інженерної техніки та 25 працівників комунального підприємства. Головним завданням робіт є очищення двох газопроводів і підключення котельні до решти димовій трубі. Одночасно з цим вирішується питання про підключення котельні до резервної димової трубі, яка знаходиться в 40 метрах від місця події", - зазначили рятувальники.

Вранці того ж дня в Монастирищенській районній міській адміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічних катастроф та надзвичайних ситуацій. В ході засідання був створений штаб, до складу якого увійшли представники всіх аварійних служб та відомчих організацій.

"Станом на 11:00 ранку в місті вдалося повністю відновити теплопостачання на мінімально достатньому рівні", - відрапортували співробітники ДСНС.

У місті розгорнули пункти обігріву, а на деяких підприємствах критичної інфраструктури використовувалися аварійні теплогенератори.

"Труба висотою 80 метрів побудована в 1980 році, зруйновано 60 метрів її верхньої частини. Внаслідок інциденту без теплопостачання залишилися близько двох тисяч осіб (орієнтовно п'ять тисяч з 13 тисяч 100 осіб, що проживають в районному центрі)", - підкреслили в прес-службі ДСНС.

Читайте також: "Київенерго" не буде перераховувати платіжки за тепло для будинків з лічильниками, де не дотримувався температурний режим

Як повідомлялося раніше, увечері 6 грудня через аварію на магістральному газопроводі більше двох тисяч абонентів у Великобурлуцькому районі Харківської області залишилися без опалення.