UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через потрапляння у "червону" зону Чернівці подали позов проти уряду

Позов має розглядати Окружний адмінсуд Києва.

Чернівецька міська рада направила в Окружний адмінсуд Києва позов проти Кабміну, йдеться у повідомленні міськради. Чернівці оскаржують потрапляння міста в “червону” зону карантину.

“14 вересня 2020р. Чернівецька міська рада направила позовну заяву про визнання протиправними та нечинними окремих пунктів постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″ (зі змінами та доповненнями). Зокрема, у документі йдеться про скасування пунктів 10-16 постанови Кабміну № 641”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що позов підписав секретар міськради Василь Продан. Розглядатиме позовну заяву Окружний адміністративний суд Києва.

Читайте також: Чернівці виступають проти рішення Кабміну віднести місто до "червоної зони" карантину

Станом на 14 вересня в Україні лабораторно підтвердили 156 797 випадків коронавірусу. Зокрема, за останню добу виявили 2462 випадки. За весь час епідемії в Україні через коронавірус померли 3211 пацієнтів, ще 69 543 особи вилікувалися.

З 14 вересня Державна комісія з ТЕБ та НС оновила розподіл зон епідемічної небезпеки. Окрім Чернівців, до “червоної” зони потрапили ще 14 міст.

Згідно з умовами адаптивного карантину, регіон, який потрапляє в "червону" зону зобов'язаний зупинити роботу громадського транспорту, закрити освітні установ, ресторани, торгово-розважальні центри.