UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британські інструктори приступили до навчання українських солдатів

Це перший випадок з початку війни в Донбасі, коли Захід проводить довгострокову військову програму в цілях навчання українських військових.

Група з 35 британських інструкторів приступила до навчання українських військових у Миколаєві, повідомляє BBC, посилаючись на власні джерела.

Іноземні експерти проводитимуть тренування бійців протягом двох місяців.

Інструктори навчать українських військових надання медичної допомоги, оборонних тактик.

У лютому британський прем'єр-міністр Девід Кемерон прийняв рішення направити своїх фахівців в Україну для проведення навчання. Це перший випадок, коли Захід проводить довгострокову військову програму підготовки українських бійців з початку війни на Сході країни.

Повідомлялося, що США все ж підтвердили готовність проводити тренування для українських військових.

Головнокомандувач військами США в Європі Бен Ходжез у січні оголосив, що навчання українських солдатів почнеться в березні. Мета цієї програми - навчити українських військових оборонятися від нападів з боку проросійських сепаратистів. Згідно з проектом, один батальйон американських солдат повинен навчати три батальйони української армії.

На початку березня повідомлялося, що США призупинили місію по навчанню українських військових. Пізніше американська сторона пояснила це небажанням провокувати Росію.