UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британська розвідка: Бахмут стає все більш ізольованим

Основні дороги до міста для українських захисників можуть перебувати під загрозою прямого вогню РФ.

Протягом останнього тижня Росія продовжувала робити невеликі кроки вперед у своїй спробі оточити місто Бахмут на Донбасі. Траси М03 та Н32 - дві основні дороги до міста для українських захисників, зараз, ймовірно, перебувають під загрозою прямого вогню внаслідок просування російських окупантів, повідомляє Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, на початку тижня найманці «Вагнера» могли захопити дорогу, яка з'єднує Бахмут з містом Сіверськ.

«В той час, як українські війська мають у своєму розпорядженні кілька альтернативних шляхів постачання по пересіченій місцевості, Бахмут стає все більш ізольованим», - заявили аналітики Міноборони Британії.

Читайте також: ЗСУ відбили штурми ворога в районі Кремінної, Бахмута та ще семи населених пунктів – Генштаб

Раніше повідомлялося, що російські окупаційні війська кинули всі сили на оточення Бахмута, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Російські війська посилюють тиск на місто, кидаючи хвилі бойовиків, щоб зламати опір України, та атакуючи лінії постачання кривавою кампанією, спрямованою на забезпечення першої значної перемоги Москви на полі бою за останні місяці. NYT розповідає, чому і Росія, і Україна стільки сил кинули на Бахмут.