UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бригадний генерал Собко залишає Сили ТрО. Причина невідома

Про тероборону Собко сказав: те, що виглядало на перший погляд непривабливим і недооціненим, стало предметом гордості.

Від сьогодні Сили територіальної оборони України залишає начальник штабу-заступник командувача ТрО, бригадний генерал Сергій Собко, про що він сам повідомив на своїй сторінці у Facebook. Причини свого рішення військовий не назвав. 

Він наголосив, що пишається тим, що був залучений у роботу сил ТрО, а також подякував усім, з ким працював заради становлення, зміцнення та розвитку цього окремого роду сил ЗСУ. 

Він розповів, що Сили територіальної оборони на початку повномасштабної війни виросли з 10 тисяч військових до 100 тисяч. За словами генерала, більшість бійців не мали раніше військового досвіду, через що потребували фахової підготовки. Серед труднощів були не лише навчання солдатів та підготовка командирів, але й забезпечення підрозділів їжею, одягом, зброєю та боєприпасами. 

"Розгортаючи Сили територіальної оборони, виявилося, що те, що виглядало на перший погляд непривабливим і недооціненим, стало предметом гордості. Бо вкладаючи зусилля та час, дбаючи про щось, ти будеш це любити. Ти пишатимешся кожним здобутком, кожною перемогою. Ти бачитимеш поступ, і ви зростатимете разом", – написав Собко.

Читайте також: Командування Сил ТрО запропонувало унікальну модель охорони культурної спадщини в умовах війни

У січні 2022-го Собка було призначено начальником штабу-заступником командувача Сил ТрО, а у березні він отримав звання бригадного генерала. Після початку війни на сході у 2014-му він був командиром батальйону.