UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики повідомили про відвід майже всього озброєння

На поточний момент, за словами проросійських терористів, відведено 12 артилерійських груп.

Лідер бойовиків так званої "ДНР" Олександр Захарченко заявив про відвід 90% важких озброєнь від лінії зіткнення в Донбасі.

"На виконання мінських угод від 12 лютого сили ДНР відвели важкі озброєння на узгоджені відстані. Відвели 90%. Це артилерія, міномети та інше", - повідомив бойовик.

Також, за словами "заступника начальника штабу бойовиків" "ДНР" Едуарда Басурина, відвели 12 артилерійських груп.

"Всього з початку відведення важкого озброєння Збройні сили ДНР відвели 12 артилерійських груп. Сьогодні спланований і здійснений відвід на встановлену відстань ще п'ять артилерійських груп у складі 30 одиниць техніки", - сказав Басурин.

Згідно з мінськими угодами, від лінії розмежування повинні бути відведені "всі важкі озброєння обома сторонами на рівні відстані в цілях створення зони безпеки шириною щонайменше 50 км одна від одної для артилерійських систем калібру 100 мм і більше, зони безпеки шириною 70 км для РСЗВ і шириною 140 км для РСЗВ "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" і тактичних ракетних систем "Точка" ("Точка-У")".

Раніше сили АТО почали відведення артилерійських систем по всій лінії зіткнення на відстань не ближче 25 км від лінії зіткнення. При цьому проросійські бойовики повідомляють російським ЗМІ, що у них нібито немає інформації про відвід військ української армії. У зв'язку з цим Захарченко почати погрожувати повернути свою техніку на лінію дотику.