UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли зупинку в Донецьку з міномета, що пересувався містом - Лисенко

Точну кількість загиблих ще уточнюється: за різними даними 9-13 осіб.

Обстріл зупинки в окупованому Донецьку, що забрав життя мирних жителів, здійснювався з міномета, який пересувався по місту.

"За попередньою інформацією обстріл терористи здійснили з міномета, що пересувався містом. Підкреслюємо, що найближчі позиції сил АТО знаходяться у с. Піски, таким чином місце трагедії перебуває поза межами дії української артилерії такого типу", - заявив спікер АТО Андрій Лисенко.

Інформацію також підтверджує прокуратура Донецької області.

"Органи прокуратури Донецької області володіють оперативною інформацією від свідків у місті Донецьку про вантажний автотранспорт з мінометом, який знаходячись у Куйбишевському районі здійснив обстріл у бік Ленінського району м. Донецька. Після використання зброї вантажний автотранспорт продовжив рух у бік центра міста", - повідомила прес-служба прокуратури.

Раніше українська влада заявила, що бойовики спеціально обстріляли зупинку в Донецьку. Бойовики стверджують, що обстріл вівся українськими військовослужбовцями з міномета, хоча відстань від місця обстрілу до позицій українських військ вельми значне. Російські ЗМІ повідомляють про затримання "диверсійної групи", нібито причетного до трагедії.