UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики можливо проводять над заручниками медичні експерименти - СБУ

Моторола власноруч розстріляв кілька українських військовополонених.

Терористи, можливо, проводять над своїми заручниками медичні експерименти, таку інформацію має СБУ, заявив голова слідчого управління Василь Вовк.

Звільнені з полону бойовиків заручники надали СБУ таку інформацію, яку відомство, за словами Вовка, на разі перевіряє, передає Українська правда.

"У нас є дані, що терористи знущаються з заручників у такий спосіб, що фашисти з концтаборами відпочивають. Терорист на прізвисько Батон проводить над людьми медичні експерименти з хірургічним втручанням", - підкреслив він.

Також Вовк зазначив, що СБУ має інформацію про розстріл кількох українських військових особисто ватажком бойовиків Моторолою.

"У нас є підтверджені дані про те що Моторола власноруч розстріляв кілька наших військових тільки за те, що вони були танкістами та артилеристами, і на них була українська військова форма", - повідомив головний слідчий СБУ.

Вовк також додав, що СБУ продовжує збір матеріалів та свідчень щодо злочинів терористів проти людяності для передачі до Гаазького трибуналу. СБУ вже передала Генпрокуратурі три томи матеріалів таких справ.

У середу, 18 березня, може відбутися чергова операція по звільненню заручників, заявляють в Службі безпеки України.

"Чергова операція по звільненню заручників може відбутися сьогодні", - сказав у середу на брифінгу в Києві начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк. Проте, повної впевненості в тому, що операція відбудеться, немає.

РНБО доручила уряду розпочати процедуру звернення в Гаазький трибунал щодо злочинів проти людяності, скоєних терористами проти українських громадян у 2014-2015 роках, а також про визнання "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.