UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики "ЛНР" відводять техніку на замасковані позиції – ІС

Відведену від села Жовте техніку ховають у спеціально підготовлені бокси автобази в Олександрівському.

Бойовики "ЛНР" не дотримуються домовленості про відвід бойової техніки від лінії розмежування на визначену відстань, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Зокрема, важка бронетехніка відводиться терористами з позицій в районі н. п. Жовте Луганської області в спеціально підготовлені бокси автобази н. п. Олександрівськ (на північний захід від Луганська). Подібна картина спостерігається на ряді інших дільниць (райони н. п. Успенка, Харцизьк, Донецьк), де озброєння відводяться бойовиками на незначну відстань на заздалегідь підготовлені замасковані позиції або на цивільні об'єкти", - пише він.

В теж час, представники так званого "МГБ ДНР" спільно з співробітниками ФСБ РФ проводять заходи, спрямовані на виявлення у бойовиків "армії ДНР" неврахованого зброї і боєприпасів.

"У разі виявлення такої зброї, підозрювані в їх зберіганні особи негайно беруться під варту і доставляються р. Донецьк для проведення подальшої перевірки", - зазначає Тимчук.

Читайте також: Бойовики активно зображують відведення техніки в Донбасі, маскуючи її на нових позиціях – ІС

З 2-го жовтня в зоні антитерористичної операції незаконні збройні формування в цілому дотримуються режиму припинення вогню. Тридобова тиша дозволила почати двосторонній процес відведення техніки і озброєння калібром менше ста міліметрів від лінії розмежування. Процес відведення озброєнь в зоні АТО займе 41 день.