UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики "ДНР" звинуватили ВСУ в обстрілі з мін неіснуючого калібру - ІС

На озброєнні ЗСУ ніколи не існувало мін калібру 80 мм.

Згідно із заявою заступника командувача ОК ДНР" Басурина, українськими військами на "територію "ДНР" "було випущено 42 міни калібру 80 мм", тоді як на озброєнні ЗСУ та інших збройних формувань України ніколи не було і немає мінометів калібру 80 мм - повідомив Дмитро Тимчук, координатор групи "Інформаційний спротив" на своїй сторінці в Facebook.

Також Тимчук повідомив про те, що керівництво терористичних організацій "Л-ДНР" заявляє про "зрив мирних домовленостей" з боку України і "нарахувало" 90 обстрілів з боку ВСУ за минулу добу.

Читайте також: На переговорах у Мінську Україна ініціює всеосяжне перемир'я в Донбасі – Єлісєєв

Раніше українська сторона СЦКК заявила про грубе порушення бойовиками режиму припинення вогню. Бойовики дотримувалися домовленості лише дві доби.

"Вже починаючи з 2 вересня НВФ ОРДО і ОРЛО почали знову використовувати заборонену мінськими домовленостями озброєння - зафіксовано 1 розрив 120-мм міни. А вже 5 вересня НВФ ОРДО і ОРЛО випустили по території підконтрольній уряду України 37 мін калібром 120-мм і 52 міни калібром 82-мм", - розповів генерал-майор Борис Кременецький.