UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики б'ють по позиціях сил АТО з мінометів і САУ

Обстріли зафіксовані на всіх напрямках.

З початку нинішньої доби російсько-терористичні війська 26 разів відкривали вогонь по українських позиціях в Донбасі, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, після опівночі на маріупольському напрямку ворог тричі обстріляв опорні пункти сил АТО поблизу Красногорівки і Новотроїцького з мінометів калібру 82 і 120 мм, а потім застосував ще і 122-мм артилерію.

"Укріплення біля Маріїнки і Талаківки опинилися під обстрілом із стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів різних систем. В районі Мар'їнки активізувався снайпер", – розповіли в штабі.

На донецькому напрямку по захисникам Авдіївки з боку Яковлівки противник бив з 122-мм САУ, а біля Пісок, Невельського і Торецького – з 82-мм мінометів.

На луганському напрямку під вогнем з гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру опинилися українські підрозділи в районі Новозванівки і Новоолександрівки.

Читайте також: Параноя Росії посилюється на тлі навчань НАТО – Wyborcza

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 20 раз обстріляли позиції ЗСУ. Четверо українських військових отримали поранення.

Раніше перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тисяч українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.