UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики 27 раз обстріляли позиції сил АТО і ряд населених пунктів - штаб

Були обстріляні з півтора десятка населених пунктів у Донецькій і Луганській областях, в тому числі, з "Градів".



З вечора п'ятниці і до шостої години ранку суботи бойовики 27 разів обстріляли позиції сил АТО і населені пункти, задіявши "Гради", танки, міномети, гранатомети і артилерію, повідомили в прес-центрі АТО на сторінці в Facebook.

Як зазначили в штабі АТО, безпосередньо за позиціями українських військових в Щасті бойовики відкривали вогонь 7 разів.

Саме Щастя було чотири рази обстріляно бойовиками з БМ-21 "Град" (реактивна система залпового вогню), тричі - з мінометів та артилерії. Також бойовики безпосередньо обстріляли розташовану в Щасті теплоелектростанцію.

З "Градів" також двічі була обстріляна Новотошківка, вогонь вівся і по Трьохізбенці, Петрівці, Санжаровці, Мар'їнці, Новозванівці і Врубівці.

З мінометів і артилерії були обстріляні населені пункти Станиця Луганська, Дослідне, Троїцьке, Тоненьке, Санжарівка, Попасна, Вільхове, Трьохізбенка, Кам'янка, Кримське і двічі Новотошківка.

Крім того, в небі над Чмирівкою і Нижнім українськими військовослужбовцями був помічений безпілотник (БПЛА) бойовиків, повідомили в прес-центрі штабу АТО.


Як пише в своїй статті для ZN.UA радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень академік Володимир Горбулін, Росія використовує Донбас як великий полігон, відточуючи на Україні нові методи війни.