UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики 24 рази за добу обстріляло позиції сил АТО

На донецькому напрямку бойовики вели обстріл зі стрілецької зброї, мінометів калібрів 120 і 82 мм та артилерії калібру 122 мм.

За минулу добу члени незаконних збройних формувань 24 рази відкривали вогонь по позиціях військовослужбовців ЗСУ, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На маріупольському напрямку бойовики обстрілювали Новогригоровку з артилерії калібру 122 мм, Красногорівку і Павлопіль – з мінометів, Талаковку, Широкине і Мар'їнку – з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї, Талаковку – з озброєння БМП.

На луганському напрямку з гранатометів російсько-окупаційні війська обстрілювали Золоте, Новоалександрівку, Новозванівку і Станицю Луганську. Поблизу Станиці Луганської також вів вогонь снайпер, йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку бойовики вели обстріл околиць Луганського, Новгородського та Авдіївки зі стрілецької зброї, мінометів калібрів 120 і 82 мм та артилерії калібру 122 мм

Раніше прес-центр штабу АТО повідомив, що 18 грудня бійці ЗСУ відбили атаку російських окупантів на Світлодарській дузі. Втрати сил АТО склали п'ять чоловік убитими, поранення отримали більше 20 осіб. За даними розвідки противник втратив 20 осіб вбитими і 30 пораненими. Двогодинному бою передував артилерійський обстріл українських позицій.

На саміті лідерів країн "Нормандської четвірки" 19 жовтня в Берліні була досягнута домовленість, що до кінця листопада глави МЗС затвердять основу проекту "дорожньої карти" з імплементації Мінських угод. Крім того, лідери країн попередньо домовилися про продовження роботи з розведення військ на чотирьох ділянках лінії зіткнення в Донбасі. Серед цих ділянок, зокрема, має бути і Дебальцеве Донецької області.

Проте міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії на переговорах у Мінську 29 листопада не досягли прогресу в узгодженні "дорожньої карти" через відмову глави МЗС РФ Сергія Лаврова обговорювати розміщення збройної місії ОБСЄ в Донбасі.

Детальніше про основних проблемних питаннях деокупації Криму і ОРДЛО читайте у статті Костянтина Батозського "Деоккупация: початок" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".