UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бородянський: Лише 8% громадян України можуть відрізнити в інформпросторі фейки від правди

За його словами, законопроект про протидію дезінформації допоможе громадянам зрозуміти, де правда.

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив про те, що лише 8% громадян України можуть відрізнити фейкову новину від правдивої. Оскільки кількість людей, які не можуть цього зробити, у нашій країні сягає 92%, необхідно говорити про законодавство, яке захищає правду, розповів він в інтерв'ю DT.UA.

"Згідно з останнім дослідженням, лише 8% українців можуть відрізнити фейк від нефейка. Тобто 92% людей не вміють відрізняти правду від неправди. І якщо у нас ця цифра така велика, то ми говоримо вже не про боротьбу з дезінформацією, а про законодавство, яке захищає правду. Дивно звучить, але цей законопроект щодо протидії дезінформації допоможе людям зрозуміти, що є правдою, а що неправдою", - зазначив Бородянський.

Він також додав, що згоден з міністром оборони, який сказав, що медіаграмотність і вміння відрізнити фейк від нефейка є основною навичкою сучасного громадянина. "Цьому потрібно вчити зі школи, це основа", - додав Бородянський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте повністю інтерв'ю Олега Вергеліса та Катерини Константинової з Володимиром Бородянським у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".