UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики знову порушили режим тиші в зоні ООС

Противник двічі відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

Після оголошення повного і всеосяжного перемир'я бойовики російсько-окупаційних формувань знизили вогневу активність, але не припинили обстріли позицій Об'єднаних сил. У понеділок, 3 серпня, противник двічі порушив режим припинення вогню, задіявши піхотну зброю. На ворожі провокації Збройні сили України не відповідали. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє прессцентр штабу ООС.

Уранці поблизу Південного окупанти задіяли станковий протитанковий гранатомет. По обіді в районі Мар'їнки було зафіксовано кілька неприцільних обстрілів зі стрілецької зброї.

«Якщо під час ворожого обстрілу буде загроза здоров'ю і життю наших військовослужбовців або загроза захоплення території, то українські воїни готові давати адекватну відповідь діям противника», - запевнили в штабі.

Читайте також: Штаб повідомив про перший день тиші з початку перемир'я

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення. За перший тиждень противник 14 раз порушив режим тиші.

У Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, вкотрне заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.