UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики знову не пустили спостерігачів ОБСЄ на окуповану територію

За тиждень СММ ОБСЄ так і не вдалося потрапити до ОРЛО.

Бойовики російсько-окупаційних формувань знову не пропустили спостерігачів СММ ОБСЄ через лінію розмежування. За минулий тиждень членам місії жодного разу не вдалося потрапити на окуповану частину Луганщини, повідомив пресцентр штабу ООС увечері в середу, 12 серпня.

Українські прикордонники безперешкодно пропускали патрулі ОБСЄ через КПВВ «Станиця Луганська». Але спостерігачі кожен раз поверталися назад після того, як їх подальше пересування блокувалося на блокпосту бойовиків

Читайте також: Во время перемирия боевики укрепляют свои позиции - штаб

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення. За перший тиждень противник 14 раз порушив режим тиші.

У Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.