UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики вбили одного захисника України, ще двох поранили

Окупанти шість разів відкривали вогонь із заборонених мінометів та широкого арсеналу піхотного озброєння.

Російські найманці напередодні шість разів обстріляли українські позиції в Донбасі, зокрема із заборонених Мінськими домовленостями мінометів, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

У напрямку Пісків окупанти гатили з протитанкових ракетних комплексів, оборонців Шумів обстрілювали з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, а неподалік Невельского відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Українські позиції у районі Кримського російські найманці обстрілювали зі станкових протитанкових гранатометів, РПГ і великокаліберних кулеметів, а біля Золотого-4 вели вогонь з мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

На Луганщині військовослужбовці ОС помітили ворожий безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10», що летів із перетином лінії розмежування. Такі БПЛА в Україні не виробляються, бойовики отримують їх з Росії.

Внаслідок ворожого вогню один захисник України загинув, ще двоє дістали поранення. Військові ушпиталені у важкому та задовільному стані відповідно.

На обстріли російсько-окупаційних військ Об’єднані сили відповіли вогнем. Про всі факти порушення тиші окупантами українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ.

Вранці 8 серпня на сході України зберігається тиша. Українські військові й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте також: Мир в Донбасі на 90% залежить від Путіна - Зеленський

Нагадаємо, 26 липня окупанти прицільно обстріляли українські позиції на Донеччині, вогонь вели із забороненої важкої артилерії. Унаслідок обстрілу чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування.

Українські розвідники фіксують в Донбасі появу нових полігонів, на яких бойовиків тренуватимуть російські військові, також бойовики стягують військову техніку ближче до полігонів та у житлові квартали. Активність окупантів може свідчити про підготовку чергового загострення на сході України.

Ескалація в Донбасі дозволить Кремлю активніше просувати ідею приєднання США до нормандського формату, аби під егідою розширення спробувати всадити за стіл переговорів маріонеткових «представників ОРДЛО». Докладніше читайте в інтерв'ю Олексія Резнікова Тетяні Силіній «Присутність «зайчиків» із «ДНР/ЛНР» на зустрічі «нормандської четвірки» і США абсолютно виключена» у ZN.UA.