UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики посилюють свої позиції на Донбасі: за добу розмістили 178 одиниць військової техніки

Російські найманці перешкоджають роботі місії СММ ОБСЄ.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) заявила, що за минулу добу, 5 лютого, російські бойовики розмістили ще 178 одиниць військової техніки з порушенням Мініських домовленостей, інформує СЦКК у Facebook.

"На відміну від 3 лютого 2022 року, коли було виявлено 205 одиниць озброєння і військової техніки, за минулу добу додатково виявлено і зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 178 одиниць військової техніки "2-го армійського корпусу збройних формувань РФ, які розміщені з порушенням Мінських домовленостей", – йдеться в повідомленні.

Штаб ООС / Facebook

Зазначається, що робота СММ ОБСЄ в ОРДЛО супроводжувалася перешкодами з боку російських найманців.

"Так, на блокпості біля Верхньошироківського представники збройних формувань не пропустили патруль місії в населений пункт. В результаті спостерігачі не змогли провести оцінку місць розташоування засобів вогневого ураження в цьому населеному пункті", - зазначили в СЦКК.

В результаті застосування противником засобів РЕБ безпосередньо на лінії зіткнення був упущений БПЛА СММ ОБСЄ.

За інформацією спостерігачів, зафіксовані порушення свідчать про систематичне створення передумов для подальшої ескалації напруження на лінії розмежування.

Росія продовжує перекидати війська та техніку до кордонів з Україною, пише The Washington Post.

Читайте також: Члени НАТО готові до двох сценаріїв нападу Росії на Україну — МЗС Польщі

Підвищуючи ставки в геополітичній грі навколо України, в Москві заговорили про визнання «ДНР» і «ЛНР». Що це значить і чого очікувати, читайте у статті Володимира Кравченка «Ігри в незалежність: чи визнає Путін «ДНР» і «ЛНР»?»