UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли українські позиції в Донбасі на ділянці, де мали зустрітися ОБСЄ і СЦКК - штаб

У штабі ООС зазначили, що українська розвідка спрогнозували це заздалегідь.

Підконтрольні Росії бойовики в Донбасі обстріляли українські позиції поблизу населеного пункту Шуми, де мали зустрітися представники ОБСЄ і СЦКК. Про це в Facebook повідомив прес-центр штабу ООС.

"Сьогодні, о 14.15, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми. Обстріл був прицільним і спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК і ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що такі дії бойовиків свідчать, що вони свідомо і цілеспрямовано йдуть не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокують українську сторону.

"Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби. Проте, завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ", - додали в штабі.

Читайте також: Інспекція під Шумами може стати першим кроком до визнання «Л-ДНР» – Клімкін

Нагадаємо, 9 вересня відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи в відеоформаті. Сторони погодили «інспектування» українських позиції поблизу населеного пункту Шуми Донецької області. Питання логістики і гарантії безпеки мала забезпечити Україна Планувалося, що "інспекція" розпочнеться 10 вересня о 14:00.

До складу інспекційної групи мали увійти українські військові, бойовики і спостерігачі ОБСЄ. Терористи «ДНР» планують направити в неї генерал-майора Збройних сил РФ Руслана Якубова (Вахітова).

Однак, в призначений день ЗМІ повідомили про те, що "інспекція" українських позицій під Шумами не відбудеться. Пізніше стало відомо, що українська сторона запропонувала відкласти "інспекцію" і вимагає терміново скликати робочу групу ТКГ. Причиною для цього стали неузгоджені раніше вимоги російської сторони і "запрошених з ОРДО".